How to style je eettafel

How to style je eettafel

Wat hoort er bij een diner? Juist, een mooi gedekte tafel. Dit maakt de sfeer pas echt feestelijk en is een cadeautje voor je gasten. De KIJK Partyverhuur stylingtips!

1. Etiquette tafeldekken

etiquette tafel dekken 1  Bestek
  • Werk van buiten naar binnen, het bestek dat je het eerst gebruikt ligt aan de buitenkant;
  • Messen en lepels rechts, vorken links, dessertbestek boven;
  • Zorg dat de snijzijde van het mes naar binnen gericht is;
  • En dat de onderkanten van het bestek netjes uitgelijnd zijn.
Borden
  • In het midden staan de borden van groot naar klein opgestapeld, op twee vingers van de rand van de tafel. 
  • Het kleinste bord dient voor de salade. Het hoofdgerecht kan op een voorverwarmd bord apart geserveerd worden. Erg mooi is een groot onderbord in de stijl van de tafel.
  • Links bovenin staat een klein bordje voor het (stok)broodje vooraf, met een botermesje.
 Glazen
  • De glazen staan rechts bovenin.  In de volgorde van links naar rechts: waterglas, rode wijn, witte wijn.
  • Rechts onderin staat het koffie- of theekopje, welke pas worden neergezet tijdens het dessert.

2. Gebruik een thema

  Maak geen rommeltje van de (gedekte) tafel. Bedenk een thema! De styling van je tafel wordt zo meer een geheel. Het thema kan ook simpel zijn, door een kleur te kiezen en speel met opvallende accessoires in een accentkleur. Maak de tafeldekking persoonlijk door handgeschreven naamkaartjes!

  

3. Finishing touch

Heb je een thema gekozen en al leuke ideeën voor een  tafeldekking? Zorg voor een zacht achtergrond muziekje en steek  enkele kaarsen aan (niet alleen op tafel). De totale sfeer in de  (eet)kamer is bepalend voor het hele feest diner. Lampionnen,  candle bags en kaarsen in jouw thema maken het echt af!

 

aankleding voor je diner

 

VRIENDEN

ADO Den Haag
Kabinet
uithof
Strandtent titus
heineken
Radio decibel